ACTIE SCHOENENDOOS!


Het lijkt zo vanzelfsprekend, het krijgen van cadeautjes van Sinterklaas of de Kerstman, toch is dat niet overal zo. Hoe onwerkelijk en oneerlijk het ook is zelfs in Nederland wonen er nog steeds kinderen waarvoor dit alles niet zo vanzelfsprekend is en waarbij Sinterklaas en de Kerstman de weg nog niet zo goed kennen. Hier balen zij behoorlijk van! Net als het Jeugdwerk Meers. Daarom vinden wij dat er iets aan gedaan moet worden. Wij hebben de kledingbank Limburg weer benadert voor de zogenaamde schoenendoosactie. Dit jaar alweer voor de 11e keer. In de aankomende feestperiode met gezelligheid, veel snoep en vooral veel cadeautjes is het tenenkrommend dat zelfs in een goed ontwikkeld land als Nederland dit niet voor alle kinderen is weggelegd. We hebben daarom ook bewust gekozen om een liefdadigheidsactie te organiseren voor kinderen binnen Nederland. Dat is volgens ons een goede stap die wellicht leidt tot meer.

De actie is simpel!
Neem een lege schoenendoos, wat neutraal cadeau papier en andere versiersels mee naar het jeugdwerk en een of meerdere cadeautjes/speeltjes. Iets dat je kan missen, maar wel een stuk speelgoed wat onbeschadigd, redelijk nieuw en compleet is en waar je zelf zoiets van hebt “daar mag een ander kind nu mee spelen ..” Als je echt niks hebt voor aan een ander kind te geven, dan mag het ook iets nieuws zijn. Maar let op, het moet wel in de doos passen!! Dit cadeautje moet wel iets zijn waar een kind van dezelfde leeftijd elders ook mee kan en wil spelen. Het Jeugdwerk vult de doos vervolgens aan met nog een aantal cadeautjes. Tijdens de wekelijkse jeugdwerkavond versieren en vullen de kinderen de doos evt. met een mooie brief of gedicht.
Via de kledingbank Limburg worden de dozen dan aangeboden aan kinderen die het verdienen om eens extra in het zonnetje te worden gezet.

Een goed initiatief toch!?
De leiding van je eigen groep zal aangeven voor welke avond dit gepland staat. Je kunt er zelf alvast voor zorgen dat je alles op tijd bij elkaar hebt.

Samen maken we hier een mooie actie van!!
p.s. Vorig jaar hebben een aantal leiders/ouders ook een doos gemaakt voor volwassenen. Ouders die dit leuk vinden en nog wat leuks in de kast hebben liggen mogen ook meedoen … alles is welkom! Zorg dan dat deze schoenendoos eind november bij ons ingeleverd wordt. Schrijf er dan wel even bij of het voor een man of vrouw bestemd is en voor welke leeftijdsgroep.

Voorbeelddoos voor volwassenen:

12219358_1212361328780927_2453299675532651457_n